Vandaag vertrekken we naar Elgin, een gebied bij Grabouw met een koeler klimaat. Hierbij is de oogst van appels en peren volop aan de gang.
Paul Cluver estate waar we aankomen, is een oase van rust. Estate is 2500 hectare groot waarvan 100 hectare druiven en 100 hectare appels en peren. Aardige hostess leidt de proeverij met lichte koelheid van het klimaat.
Horen tot onze schrik dat ze stoppen met het maken van Gewurtztraminer, juist de druif die het hier erg goed doet, absolute uitschieter is de chardonnay 2016 prachtig elegant en in balans.
Na de lunch vertrekken we naar Richard Kershaw die hier furore maakt als wijnmaker en mw. Midden in de oogstperiode vindt hij tijd voor ons. Deze man van Britse afkomst heeft een gedrevenheid en kennis van de materie. Hij wil Elgin sturen naar het hoogst haalbare. In 2 uur een vorm van Masterclass gehad van grote klasse. Hj wijst collega wijn-boeren op welke manier ze perfecte wijn kunnen maken.
Zelf heeft hij door experimenteren en het gebruik van de juiste soorten klonen van Chardonnay, Pinot Noir en Syrah in combinatie met het juiste terroir, wijn te toveren met hoge kwaliteit. Na deze superervaring op naar onze geheime wineshop, waar ze de oudste jaargangen en mooiste wijnen hebben staan. Deze zullen wij vanavond bij de “Fat Butcher” aanspreken, onder het genot van een stukje vlees (T-bone van 1.2kg) van de grill.