Over ons

Sinds 1976 is Wijnkoperij Le Bouchon een begrip in Den Haag en omstreken. Oprichters Gerard en Eef Keijzer hielden zich in de beginjaren met name bezig met wijn, delicatessen en catering. In 1999 is de focus op 100% wijn gelegd. 

Inmiddels bestaat het wijnassortiment uit ongeveer 1700 soorten van meer dan 800 wijnhuizen. Naast de bekende klassieke landen, zoals Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal en Duitsland, is Zuid Afrika een zeer belangrijke speler. Al 39 jaar halen we wijnen van de beste Estates hiervandaan. Bij ons vindt U het grootst geselecteerde en geproefde ZA assortiment van Nederland. Hiernaast hebben we top Australisch, Nieuw-Zeelands, Amerikaans, Argentijns en Chileens. 

In 2016 is jongste zoon Erik, partner in de zaak geworden. Hij heeft ook enorme passie voor wijn en met z’n inkoop en supply chain achtergrond gaat Le Bouchon zich naast de samenwerking met 37 importeurs nog meer met eigen import bezighouden. Het team is sinds 2 jaar versterkt met Erwin, die een lange ervaring als gastheer (Wijnconnaisseur en 'Maitre du Fromage') in de horeca met zich meebrengt en daardoor de heerlijkste wijnen bij de meest gecompliceerde gerechten kan aanbevelen.

Een hele belangrijke factor is enorm veel proeven, want wij doen aan kwaliteitsbewaking. Wijnen smaken niet iedere vintage (jaar) hetzelfde, daarom zoeken wij voor u altijd de beste wijn uit. Onze klanten zijn gewend en verwend.  Belangrijkste doelgroep zijn levensgenieters, mensen die houden van lekker eten en wijnavontuur. En voor de bedrijven: Het creatief meedenken en het verzorgen van “maatwerk” geschenken. De basis is een uiterst gezellige zaak in de Valeriusstraat 51, waar men zich uitgebreid kan wentelen in een wereld van wijn.

Hoe kunnen wij
u helpen?
email
info@bouchon.nl
adres
Valeriusstraat 51
2517HN Den Haag