Dag 10 - Spier en Botanica

Alweer 30º graden, we raken er al aardig aangewend, zal wat lastiger worden als we donderdag weer in Nederland aankomen. Over aankomen gesproken, dit gaat in ZA met het grootste gemak. Alles smaakt even zuiver en puur. Belangrijke reden om in dit land je vakantie te vieren. 

Spier hedenochtend. We worden al opgewacht door Senior Winemaker Johan de Villiers en Eve Jell exportmanager. Allerhartelijkste begroeting want we kennen elkaar al zo lang. 

In de mooie tastingroom krijgen we een proeverij met alle levels die Spier produceert. Met name de Signature serie die we al lang voeren, is prijs/kwaliteit enorm goed. Sappigheid, frisheid en zuiverheid, 6,95 per fles is geen geld. Daarna de Creative Block 2-3-5 en 8. Hiervan is de Creative 3 (Rhone Blend) 2015 een enorme verleidelijke wijn. 21 Gables Sauvignon 2015 en Cabernet Sauvignon 2014 top. 

Hierna de bekende burgers van Eight restaurant maken het bezoek compleet. Volgende keer, moeten we hier de hele dag rondbrengen. 

Later op de middag bezoeken wij Botanica van Ginny Poval. Van haar betrekken wij een 7 tal wijnen. Ze verwacht ons thuis, waar ze een schitterend Guesthouse heeft. Ze is net geland uit Boston nog met een dikke Jetlag. Deze dame heeft naast 5 hectare wijnbouw ook een productie van Protea die hoofdzakelijk naar Hong Kong geëxporteerd worden. 

Buiten proeven we haar bekende wijnen en zijn heel blij dat we deze kunnen voeren. Top Chenin, Semillon, Pinot Noir en de Big Flower serie, Merlot en Cabernet Franc. 

Wij laten haar met rust en vertrekken naar het centrum van Stellenbosch voor een aperitiefje.

Oudere berichten
Nieuwe berichten

Reageer

Je reactie moet eerst worden goedgekeurd

Sluiten

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoek

Winkelwagen

Je winkelwagen is leeg
Shop nu