Dag 1, 2: Naar Hemel en Aarde

Dag 1, 2: Naar Hemel en Aarde

Vroeg uit de veren verzamelen bij Erik. Snelle kop koffie voordat de taxi voor de deur stopt. Schiphol was gelukkig rustig en nog even wat inkopen gedaan voor we het vliegtuig instapten. 

Vliegtuig is een Boeing 777 volgeladen met de nieuwste films en comfortabele stoelen. Op het menu in het vliegtuig stond dit jaar de rode kool met gehaktballen, wat verdacht veel op de boerenkool van vorig jaar leek. 

Op het vliegveld ging alles gelukkig snel, waardoor we nog een glas Graham Beck Rose 2013 in onze veilige thuishaven Caledon Villa in Stellenbosch konden genieten. Slaap lekker en tot morgen. 

Dag 2:  Creation 

Wat een adembenemende omgeving ( dit zal ik nog vaker gaan zeggen…). De lichte bries die door de Hemel en Aarde vallei waait zorgt voor een verkwikkend gevoel. Creation Wine Estate ligt onder toeziend oog van de Babylontoren. Deze berg is er mede verantwoordelijk voor dat ze de juiste condities hebben om de meeste prachtige wijnen te maken. 

Met Zwitserse precisie worden hier de wijnen gemaakt door JC en het gastheer schap onder toeziend oog van zijn vrouw Carolyn uitgevoerd.Omringd door de een andere passie van het echtpaar (en zoon) “kunst”, voel je je in een heel creatief stukje Zuid-Afrika.  

Tijdens het 5 gangen tasting menu liepen we alle wijnen van Creation door, met een paar absolute uitblinkers er tussen. Het tasting menu onder leiding van "dochter" Daniela is een menu dat alle zintuigen bespeelt.

Tussen de gangen door kregen we een kijkje in de wijnkeuken, waar op dat moment JC bezig was met de verwerking van de binnengekomen viognier druiven. De oogst 2019 schijnt erg goed te zijn, we zijn benieuwd! 

Na deze ervaring zijn we nog even de handen gaan wassen in de Indische oceaan, wat goede wijnen gaan inslaan voor het avondeten. 

We de eerste dag afgerond bij de “Fat Butcher” een van onze favoriete adressen in Stellenbosch. 

0 reacties 0

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.