Botanica

Ginny Povall is een autodidactische Amerikaanse wijnmaker die een luxe Guesthouse en bloemkwekerij in de Devon Vallei heeft gekocht en daar een aantal hectares wijngaarden voor de toekomst heeft aangeplant. Terwijl ze wacht tot ze volwassen worden en hun eigen vrucht dragen, maakt Ginny haar eerste wijn, de Botanica Chenin Blanc van 50 jaar oude wijnstokken, droog gekweekt bij Clanwilliam. De totale productie was slechts 4.295 flessen.

De wijn is gemaakt in Zorgvliet met Neil Moorhouse bij de hand. En het is een van passie: "Ik wilde altijd ergens een wijngaard bezitten, de best mogelijke druiven produceren". Mijn wijnbelevenis, als je het zo mag noemen, is eigenlijk alleen maar het maken van kleine hoeveelheden thuis in de VS van lokaal beschikbare druiven, verscheept vanuit Californië of Argentinië, zoals het bakken van brood uit een receptenboek. "Nou, het recept van Ginny Povall bleek behoorlijk slim. Haar eerste wijn, de Botanica Mary Delany Chenin Blanc 2009, was een van de twee 5 sterren beoordelingen in de Platters wijngids van 2011. Wat opvalt aan deze wijn is hoe subtiel en ingetogen die is: er is steenfruit op neus en gehemelte, puur maar niet overdreven, terwijl een lichte zoetheid en heldere zuurgraad voor spanning zorgen. 

Haar Botanica Pinot Noir is prachtig, subtiel en verfijnd! De wijnstokken zijn 30 jaar oud en de druiven worden met de hand geplukt en gesorteerd van de steel ontdaan maar niet geplet. Hele bessenfermentatie werd uitgevoerd in open tanks, waarna het gedurende negen maanden gerijpt werd in 65% nieuwe Franse eiken vaten.

Ginny's inspiratie voor haar Botanica-labels is het collagewerk van de 18de-eeuwse Engelse kunstenares en schrijfster Mary Delany.

Sluiten

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoek

Winkelwagen

Je winkelwagen is leeg
Shop nu